اطلاعات مورد نياز مراجعين
-
آیا جایگزینی برای انتقال خون وجود دارد؟
-
مراحل اهداي خون
-
اولين اهداي خون
-
نکات کليدي در اهداي خون
-
شرايط عمومي اهداي خون
-
توصیه های بهداشتی پس از اهدای خون
-
چرا باید خون اهدا کنیم ؟
-
خون چیست وچرا از آن استفاده می شود ؟
-
چه گروه های خونی مورد نیازند؟
-
خون سالم چیست ؟
-
چه کسی می تواند خون اهدا کند ؟
-
چه کسی نباید خون اهدا کند ؟
-
سالم ترین اهداکننده خون کیست ؟
-
چه کارهایی قبل و پس از اهدای خون صورت می پذیرد ؟
-
چه مقدار خون گرفته می شود ؟
-
آیا خطری در اهدای خون وجود دارد ؟
-
تعداد دفعاتی که می توانیم اهدای خون کنیم چقدر است ؟
-
چرا خون سالم با من آغاز می شود ؟
-
چرا باید به طور مستمر خون اهدا کنم ؟
-
چه آزمایش هایی قبل از انتقال خون بر روی خون اهدا شده انجام می شود ؟
اخبار و مطالب
شناسایی پنجمین فرد گروه خونی خیلی نادر (P NULL Oمثبت) در استان یزد
شناسایی پنجمین فرد گروه خونی خیلی نادر (P NULL Oمثبت) در استان یزد


به گزارش روابط عمومي اداره کل انتقال خون يزد، پنجمین فرد گروه خونی خیلی نادر با گروه خونی Oمثبت P NULL در استان یزد شناسایی و لوح آموزشي و پلاك شناسايي وی توسط مدیر کل انتقال خون استان اهدا گردید.
این خانم در سال گذشته برای عمل جراحی به یکی از بیمارستان های یزد مراجعه نمود که پس از آزمایش های به عمل آمده بر روی گروه خونی وی مشخص می شود که گروه خونی او با هیچ کدام از گروه های خونی سازگاری نداشته و برای شناسایی، نمونه گروه خونی وی به انتقال خون یزد ارسال گردید که پس از آزمایش های انجام گرفته، مشخص شد که از گروه های خونی خیلی نادر می باشد و پس از ارسال نمونه برای آزمایشگاه تخصصی سازمان انتقال خون در تهران مشخص شد که گروه خونی او P NULL Oمثبت می باشد که از هر 10 هزار نفر یا بیشتر یک نفر دارای این نوع گروه خونی هست که تا بحال تعداد نفرات شناسایی شده با این گروه خونی در ایران انگشت شمار هستند.
گفتني است درسالهای گذشته3 شهروند يزدي و يك شهروند هرمزگاني داراي گروه خوني نادر (O بمبئي)، توسط اين اداره کل شناسايي شدند که وی پنجمین فرد شناسایی شده با گروه خونی خیلی نادر می باشد.
مدیر کل انتقال خون یزد در پایان مراسم ضمن اهدای لوح آموزشی و پلاک شناسایی گروه خونی نادر به این خانم ، اطلاعاتي در رابطه با گروه خوني مذكور ارائه داد و از وی خواست با توجه به داشتن شرایط جسمی مناسب برای اهدای خون مراجعه نماید تا در موقع ضرورت بتوان از آن استفاده نمود. زیرا که خون های اهدایی از سوی افراد گروه خونی نادر، توسط پایگاه های انتقال خون به صورت مخصوص به تهران ارسال می گردد و آنجا در بانک خون های نادر تا ده سال نگهداری می شود.
لازم به ذكر است در دسته بندی این نوع گروه های خونی؛ از هریک در 1000 تا 5000 نفر به نام گروه خونی کمیاب و از هر 5000 تا 000/10 نفر به نام گروه خونی نادر و از هر 000/10 نفر به بالا به نام گروه خونی خیلی نادر نامیده می شوند.